”Ken lumoissa on metsän neitosen”

Tapahtumapaikka: 
Kehruusali, Kehruuhuone
Päivämäärä: 
2.7.2017 klo 15:00 - klo 16:00

”Ken lumoissa on metsän neitosen” -konsertissa kuullaan rakastettuja liedejä ja aarioita, joilla on erityinen paikka esittäjiensä sydämissä. Koloratuurisopraano Marika Hölttä ja pianisti Juho Lepistö opiskelevat molemmat Sibelius-Akatemiassa, jossa myös heidän yhteistyönsä alkoi. Molemmilla muusikoilla on rento asenne musiikin tekemiseen ja yliopistopuurtamisesta huolimatta he palaavat aina musiikin tekemisen rakastamisen alkulähteille: leikittelyyn, oivaltamiseen ja kokemiseen.
Marika Hölttä valittiin juuri myös Timo Mustakallio-laulukilpailuun. Konsertissa kuullan myös Höltän kilpailuohjelmistoa.

Konsertin ohjelma: (kesto n.60 min.)

Kuula: Karjapihassa
Kuula: Sinipiika
Kuula: Paimenet
Sibelius: Säv, säv, susa
Sibelius:Men min fågel märks dock icke

Rachmaninoff: Zdes harasho
Rachmaninoff: Preludi op. 23 nro. 4 (Juho Lepistö, piano)

Offenbach: Hoffmanin tarinat Olympian nukkeaaria
R. Strauss: Das Rosenband
Schumann: Liebeslied
Walton: The contrast
J. Strauss-Lepakko: Adelen aaria "Spiel ich die Unchuld"

 

Kuusankoskelaissyntyinen koloratuurisopraano Marika Hölttä opiskelee kolmatta vuotta klassista laulua Sibelius-Akatemiassa Outi Kähkösen johdolla. Hänellä on musiikkialan perustutkinto Lahden konservatoriosta (2014). Hölttä on laulanut mm. Lahden Nuoren Sinfonian, Helsingin Barokkiorkesterin sekä Kamariorkesteri Credon solistina. Hän on lauluyhtye Keinun jäsen ja soittaa pianoa sekä laulaa tanssiorkesteri Kangastuksen riveissä. Toukokuussa 2016 Hölttä kantaesitti Eva Braunin roolin Helsingissä A.Z. Roncalin oopperassa GerMania-La Gran Fiesta ja kesällä osallistui Kangasniemen laulukilpailuihin. Syksyllä 2016 Hölttä lauloi Nukkumatin roolin Humperdinckin oopperassa Hannu ja Kerttu (Sibelius-Akatemia). Lehtiarvosteluissa Marika Hölttää on kehuttu charmantiksi ja valovoimaiseksi esiintyjäksi. Hölttä on konsertoinut Virossa La Nova Orchestran solistina useaan otteeseen ja Hölttä on Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaatti. Marika Hölttä on valittu Timo Mustakallio –laulukilpailuun 2017.

Juho Lepistö aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa 2014 opettajanaan Tuija Hakkila. Aiemmin häntä ovat opettaneet mm. Ilmo Ranta, Eeva Havulehto ja Hannu Hirvelä. Juho palkittiin Leevi Madetoja pianokilpailussa vuosina 2009 ja 2012 sekä Sibelius-Akatemian Helmi Vesa –pianokilpailussa 2015, jossa hän voitti varsinaisen palkinnon lisäksi Sibelius –erikoispalkinnon sekä Helmi Vesa –kilpailun kiertopalkinnon. Samana vuonna hän soitti Radion Sinfonia orkesterin nuorten solistien konsertin solistina. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Richard Goode, Robert Levin, Akiko Ebi, Olli Mustonen, Liisa Pohjola, Alberto Nosé sekä Theodor Paraschivesco. Liedissä ja kamarimusiikissa häntä ovat ohjanneet mm. Martin Katz, Ilmo Ranta sekä Heikki Pellinen. Syksyllä 2016 hänet valittiin edustamaan Sibelius-Akatemiaa kansainväliselle mestarikurssille Leipzigiin, jossa häntä opettivat Arie Vardi ja Matti Raekallio. Juhon opintoja ovat tukeneet Pro Musica- ja Wegelius –säätiöt.

 

Lippujen hinnat: 
Liput 15€ ovelta