KEHRUUHUONEEN KESÄNÄYTTELY 2017

Tapahtumapaikka: 
Kehruuhuone
Päivämäärä: 
9.6.2017 klo 10:00 - 31.8.2017 klo 18:00

Lappeenrannan historiallisessa linnoituksessa sijaitsevan Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen kesä 2017 on täynnä kulttuuria, taidetta ja hyvää, karjalaista ruokaa. 

Kehruuhuoneen upea taideteos ja ”maamerkki” KEHRUUTYTTÖ julkistettiin 8.6.2017. Teos on ITE-taiteilija PERTTI KUORTTISEN luoma ja synnyttämä ja kunnioittaa Kehruuhuoneen 200-vuotisen historian alkuvuosia. Kehruutyttö kehrää ja tekee työtänsä Kehruuhuoneen Kristiinankadun puoleisella piha-alueella ja nousee 3 metrin korkeuteen. ”Kehruutyttö istuu rukkinsa ääressä ja kehrää - päivästä toiseen. Hänen katseensa on hieman alakuloinen ja keho jo arpia saanut. Kehrätessä lanka muuttuu kultaiseksi kehäksi, tuo samalla turvan ja on portti vapauteen”, kertoo teoksen luonut Pertti Kuorttinen.
”Kehruutyttö on kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen kunnianosoitus talon historialle. Halusimme Kehruuhuoneelle oman maamerkin, joka kertoo tutuille ja vieraille alueen tarinaa. Muutama haasteluhetki ITE-kuvataiteilija Pertti Kuorttisen kanssa synnytti idean Kehruutytöstä työssään. Teos on upea, ja sen toteutus useasta eri materiaalista kertoo myös eri aikakausien kerrostumista. Uskon, että teos päätyy vieraidemme kännyköihin ja valokuvamuistoihin #kehruutyttö”, iloitsee Kehruuhuoneen taiteellinen johtaja Sari Kaasinen.

Kehruuhuoneella on kesän ajan esillä myös Lappeenrannan museoiden kanssa yhteistyössä koottu ”Kehruuhuone 200”-valokuvanäyttely. Kuvista voi löytää myös nuoren Reijo Taipaleen ensimmäisissä laulukilpailuissaan Lappeenrannan urheilutalolla. Taidetta löytyy myös Kehruusalista, jonne ovat kotiutunet Lappeenrannan museoiden kokoelmista KERTTU HORELLIN upeat TANGO-teokset. Kahden erillisen tanssiparin tunnelma on kuin 1960-luvun alun urheilutalon tansseista.