Elävä vanha kaupunki

Lappeenrannan Linnoitus on 1700-luvulla syntynyt, idän ja lännen puristuksessa vuosien saatossa rakentunut kaupunginosa, joka tänä päivänä on arvokas osa kulttuuriperintöä.

Museovirasto on entisöinyt Linnoitusta 1980-luvulta alkaen, ja tänään Lappeenrannan vanhan kaupungin historiallisessa miljöössä viihtyvät niin siellä asuvat ihmiset kuin matkailijat ja yrittäjätkin.

Linnoitus on lappeenrantalaisen kulttuurin tyyssija, jossa sijaitsevat muun muassa kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone, ratsuväkimuseo, Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo sekä useat käsityöläisten puodit. Linnoituksessa on myös ortodoksinen kirkko sekä Lappeenrannan kuvataidekoulu ja Lappeenrannan tanssiopisto. Linnoituksen vanhimmat rakenteet ovat 300 vuoden takaa, uusimmat rakennukset on tehty 1900-luvulla.

Avarin Saimaa-näkymin valleiltaan avautuva Linnoitus on arvokas osa suomalaisten, venäläisten ja ruotsalaisten yhteistä kulttuuriperintöä.

Lappeenrannan Linnoitus kuuluu Linnasta-linnaan -kulttuurimatkailuketjuun ja on Helsingin edustalla sijaitsevan Suomenlinnan sekä Haminan linnoituksen kanssa ainutlaatuinen asuttu ja elävä linnoitus Suomessa.

 Lähde: Lappeenrannan kaupunki